Uutiset ja tiedotteet

Uutiskirje Tukilinjan tukitoiminnasta – marraskuu 2020

Hei!

Tiesitkö, että erityistä tukea tarvitsevia partiolaisia kutsutaan Sisupartiolaisiksi? Ulkoiluvarusteet, joita partiotoiminnassa tarvitaan, ovat monelle sisupartiolaisen perheelle kallis hankinta. Tukijoidemme avulla pystyimme auttamaan juuri näitä perheitä myöntämällä Suomen Partiolaisille Sisupartioiden toimintaan 4 000 euron apurahan muun muassa varustepakettien hankintaan.

Suomen Partiolaisten moninaisuus- ja aluetyöstä vastaavan projektipäällikkö Petra Valkosen mukaan varustepaketteja jaettiin keväällä 14 kappaletta. Kaikkiin kuuluivat iso rinkka, makuupussi ja -alusta, ruokailuvälineet sekä ulkoiluun sopiva asu, johon kuuluivat housut, takki ja hyvät ulkoilujalkineet.

”Meillä on partiossa vahvasti sellainen henki, että kaikki ovat samanarvoisia eikä ketään kiusata, mutta varusteasioissa lapset ovat aina lapsia. Vaikka se ei tulisi esiin, niin lapsesta voi tuntua kurjalta, kun ei ole samanlaisia varusteita kuin muilla”, Valkonen kertoo.

Sisupartiossa partio-ohjelmaa sovelletaan jokaisen yksilön ja ryhmän tarpeiden mukaan. Moni asia, joka alkuun tuntuu mahdottomalta, on riittävällä tuella ja hyvällä suunnittelulla mahdollista. Taitojen ja rohkeuden karttuessa Sisupartion ohjelmaan kuuluvat myös hauskat ja jännittävät retket sekä leirit, joissa yövytään teltoissa. Nimenomaan retkeily vaatii kunnon varusteita.

Varustepakettien tarve oli hyvin tiedostettu partiossa, mutta silti niiden suosio oli yllätys. ”Meidät yllätti se, kuinka paljon niitä haettiin, vaikka monelle voi olla iso kynnys hakea apua”, kertoo Valkonen.

Sisupartiolaisten lisäksi monet muutkin vammaiset lapset, nuoret ja aikuiset hakevat Tukilinjalta tukea harrastuskuluihin. Niiden osuus apurahoistamme on noin 23 %. Tuen tarve on siis jatkuvaa – kiitos Sinulle, että olet mukana tukemassa heitä yhdessä kanssamme!

Julkaisemme jatkossa uutiskirjeitä tukitoiminnastamme kuukausittain. Kertyvän tuen ja hakijoiden määrän näet aina uutiskirjeen lopusta. Tässä tuoreinta tietoa eli myönnetyt apurahat ja hakijamäärät kesäkuun alusta syyskuun loppuun. Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Lämpimin syysterveisin,

Sanna
Tukilinjan lahjoittajapalvelu

 

Kuvitus tukitoiminnan avainluvuista 1.6.-30.9.2020: saapuneita hakemuksia oli 554 kappaletta, apurahojen määrä oli 271 kappaletta, ja apurahoja myönnettiin 191 169,20 euroa.