Näin haet apurahaa

Tukilinja jakaa apurahoja hakijan tilanteen tuntevien asiantuntijoiden lausuntojen perusteella. Toinen keskeinen myöntöperuste etenkin henkilökohtaisissa apurahoissa on hakijan tulotaso. Siksi on tärkeää, että hakemuksessa on tarvittavat suositukset ja liitteet.

Alla on lista Tukilinjalta yleisimmin haetuista apurahakohteista niihin liittyvine hakuohjeineen. Lista on tarkoitettu hakuprosessin ja liitteiden hankkimisen nopeuttamiseksi, ei rajaamaan tukikohteita. Jos haluat tietää, voiko juuri sinun tarvitsemaasi tukea hakea Tukilinjalta, lue kohta Tätä tuemme.

Listan hakukohteet ovat samalla linkkejä niiden hakuohjeisiin. Ohjeet voi myös tulostaa. Kunkin ohjeen lopusta löytyy linkki hakulomakkeeseen.

Valitse alla olevasta listasta hakukohteeseesi parhaiten soveltuva ohje/ohjeet ja kerää tarvittavat liitteet. Ohjeet voi myös tulostaa. Jos et löydä sopivaa ohjetta, ota yhteys tukitoimintaan. Lisätietoja tuen hakemisesta löydät Usein kysytyistä kysymyksistä.

Voit lähettää hakemuksen liitteineen näiltä sivuilta sähköisesti. Tallenna tarvittavat liitteet kuva-tai pdf-tiedostoiksi, jolloin voit ladata ne heti mukaan hakemukseesi. Valitse silloin sähköisestä hakulomakkeesta liitteiden toimitustavaksi kohta ”sähköisesti tämän hakemuksen liitteinä”.

Jos toimitat sähköisen hakemuksen liitteet myöhemmin, valitse silloin sähköisestä hakulomakkeesta liitteiden toimitustavaksi kohta “myöhemmin erillisellä sähköisellä lomakkeella” tai “sähköpostilla tai postitse myöhemmin”. Huomioithan, että hakemuksesi käsittely alkaa vasta niiden saavuttua, ja hakemus raukeaa ilman eri ilmoitusta, elleivät liitteet saavu 6 kk kuluessa.

Jos liitteiden koko ylittää 2 megatavua, lähetä loput erillisellä lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen apurahat@tukilinja.fi. Voit myös lähettää ne postitse osoitteeseen Tukilinja / apurahat, Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki.

Jos tulostat täyttämäsi hakulomakkeen lähettääksesi sen postitse, muista että vaikka vapaisiin tekstikenttiin voi kirjoittaa rajoittamattoman määrän tekstiä, tekstistä saattaa tulostua joillakin selaimilla vain ruudussa näkyvä osa. Mikäli lähetät hakemuksen tulostettuna, pidemmät tekstit kannattaa silloin tulostaa erikseen.

Liitteeksi vaadittavista asiakirjoista riittävät kopiot. Mikäli postitat alkuperäisiä asiakirjoja ja tarvitset ne takaisin, muista mainita se. Mikäli pyydät asiantuntijaa lähettämään lausuntonsa suoraan Tukilinjaan, varmista ettei se tapahdu ennen oman hakemuksesi lähettämistä.

Jos hakemuksesta puuttuu liitteitä tai tietoja, lähetämme hakijalle lisäselvityspyynnön. Hakemuksen käsittelyä jatketaan, kun lisäselvitykset ovat saapuneet. Mikäli kaikkia pyydettyjä lisäselvityksiä ei toimiteta 6 kuukauden kuluessa lisäselvityspyynnön lähettämisestä, hakemus raukeaa. Jos sinulla on vaikeuksia saada lisäselvityksiä tässä aikataulussa, pyydämme ilmoittamaan siitä.

Huomioithan, että emme lähetä hakijalle lisäselvityspyyntöä, jos sähköisen hakemuksen liitteet on luvattu toimittaa myöhemmin.

Huomioithan myös, että Tukilinjan apurahaa voi hakea uudelleen vasta, kun edellisestä myönteisestä päätöksestä on kulunut neljä vuotta.

Lähetämme pyynnöstä myös painettuja esitteitä tukitoiminnastamme asiakastyössä tai toimintayhteisössäsi jaettaviksi. Esitteen voi tulostaa tästä linkistä.

Hakuohjeet – Henkilökohtaiset apurahat:
Apuraha opiskeluun
Tietokone opiskelun apuvälineeksi
Pienyrittäjän apuraha
Apuraha ammattimaiseen harrastamiseen
Kilpaurheiluapuraha
Harrastusapuraha
Tietokone aktiiviseen elämään
Kulkuvälineapuraha

Hakuohjeet – Yhteisö- ja yhteistyöapurahat:
Yhteisöapuraha
Startti-urheilustipendi
Vammaistutkimusapuraha
Vuoden Toimija -apuraha
Vimma-kulttuuripalkinto